Paascake
Pasen staat bij ons gelijk aan een lekker Paasontbijt en daar hoort een lekkere Paascake natuurlijk ook bij. Een lekkere lichte cake met chocolade uiteraard! Heerlijk gewoon. En extra leuk als ze op een mooie schaal of etagère geserveerd wordt. We maken een graag een mooie en volle tafel van bij ons Paasontbijt.
Recept Paascake:
Benodigdheden:
250 g zachte boter
220 g kristalsuiker
80 g vanillesuiker
5 eieren
330 g zelfrijzende bloem
120 g Griekse yoghurt
1 sinaasappel (sap)
500 g mascarpone
7 EL abrikozenconfituur of een extra sinaasappel
zout
chocoladeschaafsel naar wens
Paaseieren naar wens om te versieren
Bereiding:
1) het deeg
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de boter met de suiker, 40 g vanillesuiker en een snuifje zout tot een egale massa. Breek de eieren en voeg ze één voor één toe. Zeef de bloem en roer onder het mengsel. Voeg dan ook de Griekse yoghurt toe en meng tot je een egale massa krijgt. Vet een cakevorm met diameter 20 cm in en giet het deeg er in. Bak ca. 65 - 70 minuten op 180°C. De cake is gaar als een satéprikker er droog uit komt. Laat afkoelen op een rooster.
2) Het mascarponemengsel
Halveer 1 sinaasappel en pers uit. Meng het sap met de rest van de vanillesuiker en de mascarpone.
3) Maak een sinaasappelsuikersiroop
Indien je abrikozenconfituur gebruikt, kan je deze stap overslaan. Pers 1 sinaasappel uit en meng met een 50 g suiker. Doe dit in een kookpot en verwarm tot de suiker gesmolten is. Laat afkoelen.
4) Cake opbouwen
Snijd de cakebodem met een taartzaag of broodmes in 3 gelijke schijven. Bestrijk de eerste laag met abrikozenconfituur of suikersiroop. Doe daarop wat van het mascarponemengsel en bovenop geschaafde chocolade (melkchocolade of pure chocolade). Leg de tweede laag erop en bestrijk op dezelfde manier. Leg dan de laatste laag op de cake en werk af met het resterende mascarponemengsel. Strijk dit glad met een palletmes of lepel. Strooi er nog wat chocoladeschaafsel over en werk af met de paaseieren. De zijkanten kunnen ook gladgestreken worden met een palletmes. De cake mag zichtbaar blijven.